Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ (19/6-2016)



Η Γιορτή του Πατέρα είναι μια ετήσια κινητή γιορτή, προς τιμή του πατέρα, των πατρικών δεσμών και γενικά, της επιρροής των πατέρων στην κοινωνία. Θεωρείται σημαντική γιορτή, όπως και η Γιορτή της Μητέρας, αφού και οι δυο, ως γονείς, έχουν έναν ισότιμορόλο, ξεχωριστό, σημαντικό και απαραίτητο, τόσο στη φροντίδα και ανατροφή του παιδιού, όσο και στην ψυχολογική ανάπτυξή του, ακόμα κι αν οι γονείς-σύζυγοι αποφασίσουν να χωρίσουν. 



Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα πρωτογιορτάστηκε στις 19 Ιουνίου 1910, για να τιμηθούν ο πατέρας, ο παππούς ή ο προπάππους. Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα ήταν η Αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, που

θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με αυτήν της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανάθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.

Στην Ευρώπη ονομάστηκε «Γιορτή», τόσο από το γερμανικό έθιμο της γιορτής μπύρας-εξοχής, όσο και από τους διαζευγμένους την τελευταία δεκαετία, για να θυμίσουν την ύπαρξή τους. Στην Αυστραλία γιορτάζεται στις 8 Σεπτεμβρίου και αλλού, είχε θρησκευτικό χαρακτήρα και γιορτάζονταν την ημέρα της Αναλήψεως, της Πεντηκοστής και την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Στην Ευρώπη, θεωρήθηκε καλό να τη γιορτάζουν τη δεύτερη Κυριακή του Ιουνίου, διότι ακόμα δεν έχουν κλείσει τα σχολεία και μπορούν τα παιδιά να διδάσκονται θέματα, σχετικά με το ρόλο και την αξία του πατέρα στην οικογένεια, την ανατροφή, τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και τη χαρά της πατρότητας.

Ο Σύλλογος Για την Ανδρική & Πατρική Αξιοπρέπεια (ΣΥ.Γ.Α.Π.Α.) κινητοποιεί και ευαισθητοποιεί την κοινωνία για το θέμα των διαζευγμένων μπαμπάδων και τη σημασία της ίσης και δίκαιης αντιμετώπισής τους στα ελληνικά δικαστήρια. Έτσι, διοργανώνει κάθε χρόνο εκδηλώσεις για τη Γιορτή του Πατέρα και συντονίζει παγκόσμιο κίνημα αντίστασης κατά της δικαστικής καταστροφής πατέρα-παιδιού μετά το διαζύγιο. Τη γιορτή αυτή καθιέρωσε ο ΣΥ.Γ.Α.Π.Α., μέσω του Προέδρου του, Νίκου Σπιτάλα, στην Ευρώπη.

Τα «ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ»μετά από επικοινωνία που είχαν με τον κ. Σπιτάλα, διευκρίνισαν ότι από το 2013 καθιερώθηκε παγκοσμίως η «Εβδομάδα του Πατέρα» και διαρκεί από τη δεύτερη έως την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου, με διάφορες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, αφιερωμένες στον πατέρα. Φέτος, λοιπόν, θα διαρκέσει από τις 12/6/2016 ως 19/6/2016.

"Χρόνια Πολλά" σε όλους τους μπαμπάδες!


Να είστε πάντα γεροί, χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι δίπλα στα παιδιά σας! Έχουν τόση ανάγκη την αγάπη και τη στήριξή σας σε ό,τι κι αν ακολουθήσουν στη ζωή τους!


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ TA: ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ: Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ (12/6-19/6) http://akrasakis.blogspot.com/2015/06/blog-post_13.html#ixzz4BSoWauXJ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...