Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΕΛΟΣ

,
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ

Συνήθως τα παιδιά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να επανέλθουν στο κανονικό πρόγραμμα και αγχώνονται με τη σκέψη ότι ο ελεύθερος χρόνος τους θα μειωθεί δραματικά τις επόμενες ημέρες Τι μπορείτε να κάμετε ,για να αντιμετωπίσετε τις δύσκολες μέρες που ακολουθούν τις διακοπές?



  • Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές τα παιδιά είναι εύκολο να γυρίσουν στο σχολείο,καθώς τους λείπει η ρουτίνα τους.Δε συμβαίνει το ίδιο όμως με τις διακοπές των Χριστουγέννων ,που τα παιδιά δεν προλαβαίνουν να... βρεθούν .Η επιστροφή τους στο σχολείο μετά τις γλυκές διακοπές των γιορτών δεν είναι καθόλου ευχάριστη! Τα παιδιά  αγχώνονται με τις απότομες αλλαγές γι αυτό είναι καλό να τα προετοιμάζετε με συζητήσεις,πριν αυτές συμβούν.Επομένως πρέπει να είστε πολύ υπομονετικοί και να εξηγήσετε στα παιδιά σας τα θετικά τις επιστροφής τους στο σχολείο
  • Μην αφήσετε τη διαδικασία προετοιμασίας για την τελευταία ημέρα! Το παιδί θα αντιδράσει άσχημα στο να μπει στην καθημερινή ,αυστηρή ρουτίνα του σχολείου μετά από τόσες "μαγικές"και χαλαρές ημέρες.
Μην αφήνετε τα παιδιά κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών να κοιμούνται  και να ξυπνούν ό.τι ώρα θέλουν,γιατί θα διαμαρτυρηθούν σε κάθε σας προσπάθεια να μπουν σε πρόγραμμα με τη λήξη των διακοπών.Το ίδιο ισχύει και για τις ώρες που τα παιδιά τρώνε .Στις διακοπές όλα ήταν πιο χαλαρά και οι ώρες του φαγητού είχαν μετακινηθεί πιο αργά.Σταδιακά,ξεκινήστε μια προσπάθεια τα ωράρια του φαγητού και του ύπνου να αρχίσουν να επανέρχονται στις προδιαγραφές του σχολικού ωραρίου.
  • Θυμίστε τους ,ότι θα ξαναδούν τους φίλους τους και θα περάσουν καλά στο σχολείο.Εστιάστε στα μαθήματα που τους αρέσουν και πείτε τους ,ότι μπορούν να μάθουν ακόνη περισσότερα "πράγματα"τώρα.
 ΠΗΓΉ :ΑΠΌΣΠΑΣΜΑ ΑΠΌ YesKid.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...